>Günümüzde salgın hastalıklar sebebi ile sıklıkla hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Otellerde, kafelerde ve birçok alanda sıklıkla kullanılan Termal Kamera Sistemleri genel olarak elektrik tesislerinde arıza ve arızanın sebep olacağı maliyetleri önlemede açısından son derece önemlidir.
kızılötesi enerjiyi bir ızgara şeklinde düzenlenmiş binlerce detektör pikseli içeren özel bir detektör çipine (sensör dizisi) odaklayan bir optik sistem içerir. İnsan gözü sadece elektromanyetik spektrumdaki görünür ışıkları görür. Elektromanyetik spektrumdaki gözümüzün gördüğü görünür ışıkların dışındaki diğer tüm dalga boylarını, kızılötesi ışık gibi gözümüzle göremeyiz. 0 Kelvin yani -273°C üzerinde sıcaklığa sahip olan tüm maddeler termal enerji yayarlar.
yapısına baktığımızda ise, bir nesne üzerinden gelen kızılötesi enerji mercek) tarafından kamera içindeki kızılötesi detektör üzerine düşürülür. Bu detektör resmin işlenmesi için bilgileri elektronik sensörlere gönderir. Bu işlemlerin sonucunda bilgiler bizim görebileceğimiz bir resme dönüştürülerek kameradaki ekranlarda gösterilir.
Sensör dizisindeki her bir piksel burada odaklanan kızılötesi enerjiye tepki verir ve bir elektronik sinyal üretir. Kamera işlemcisi her pikselden sinyali alır ve buna bir matematiksel hesaplama uygulayarak nesnenin belirgin sıcaklığının bir renk haritasını oluşturur. Her sıcaklık değeri farklı bir renkle gösterilir. Bunun sonucunda oluşan renk matrisi bu nesnenin sıcaklık resmi (termal görüntüsü) olarak kameranın ekranına ve belleğe gönderilir.
deklanşöre her basıldığında otomatik olarak standart bir dijital görüntü yakalayan bir görünür ışık kamerası içerir. Bu görüntüleri harmanlayarak termal görüntünüzdeki sorunlu alanları, incelediğiniz fiili ekipman veya alanla daha kolay ilişkilendirebilirsiniz.
İşte tamamıyla anlatılan bu süreç Termografik Termal Kameralar olarak adlandırılır. Yani kızılötesi ışınlarının gözle görülebilecek şekilde resme dönüştürülmesi sürecine termografi denir.